2013. 08. 17. (szombat) Palást – Ľuboreč

 

 

 

A korai ébredés nem egyenlő a korai indulással – amit ezúttal nem bánunk, mert főtt virslivel és teával fogadtak bennünket reggelire (egy nagyon kedves házaspár aludt ugyanott, ahol mi, este ők is részt vettek az élménybeszámolón). Reggeli közben elbeszélgettünk, rendesen jóllaktunk, majd tízkor – kilenc helyett – sikeresen útrakeltünk. Nagyon jól haladtunk – az elején. Aztán jöttek a dombok és a mászás. Szépen, lassan, nyugodt tempóban mentünk felfele, sok pihenővel. Olyannyira, hogy alig haladtunk előre. Az elején még a települések is ritkán voltak, éppen csak hogy kibírta a vízkészletünk. Mikor becsöngettünk egy házba friss vízért, tankolás közben kiderült, hogy a feleség papája kürti származású, Csizmadia (ha jól emlékszem).

Nagykürtösön ebédeltünk levest és zöldséges rizst. Sokan nem is tudják, hogy az Oriflame-nek vannak leveseik. Zöld is és piros is van :), csak meleg (már nem forró) vízbe kell pár kanálnyi, és kész. Ebben az a durva, hogy finom és tápláló! Iszont a reggelihez hasonlón az ebédünk is elhúzódott. Még szerencse, hogy ma nem időre megyünk! A térképen egy kis tavacskára lettem figyelmes, Losonc előtt 20 km-el. Megígértem a csapatnak, hogy ha kempingezésre és fürdésre alkalmas lesz, ott maradunk.

Nagyon remek kis hely lehet, mert elég sokan vannak kint, helyesebben pont elegen ahhoz, hogy még elviselhető legyen, ill. hogy még helyünk is legyen. Többnyire horgásztak és sütögettek az emberek. Ahogy odaértem, csobbantam egyet, a többieknek kicsit tovább tartott bejönni. Megmosakodtunk a környezetkímélő tusfürdőnkkel majd pumpáltam vizet a víztisztítóval a teához és fogmosáshoz. Este viszonylag időben ágyba (pontosabban sátorba) kerültünk, amikor is arra ébredünk, hogy bizony valakik nagyon mulatnak. Amolyan balkános, bossa novás roma muzsika max. hangerőn. Mindez hajnali négyig…

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés