Felszerelésem

... a teljesség igénye nélkül (a lista folyamatosan bővül).

 

A lényeggel kezdem: KENZEL Cross Distance 400 (Majer István Emléktúra Edition)

 


 

Vége a zacskózásnak!!!


 

Hogy sötétben is és nappal is jól látszódjam, a Reelight világítási rendszere jön segítségemre: teljesen egyedülálló megoldással – indukciós elven – működik. Nincs szükség elemre, a küllőkre kell felcsavarozni mágneseket, melyek forgás közben hozzák működésbe a lámpákat. Érezhető ellenállása nincs,  előnye még, hogy nem merül le, nehéz lelopni és meglepően erős fénye van. Így nappal is mindig jól látszom és ködös időben is messziről észrevesznek.

 


 

A MOUNTEX egy nagyon könnyű, jól szellőző, két bejáratos, kétszemélyes túrasátorral lepett meg:

MSR Hubba Hubba

- két személyes                       - belső sátor méret (szél/hossz/mag): 130 x 210 x 100 cm
- ultrakönnyű                           - vízállóság: külső - 1500 mm, aljzat - 10.000 mm
- két bejárat, két előtér           - csomagolt méret: 51 x 17 cm
- könnyen felállítható              - tömeg: 2.12 kg (csövekekkel és tárolózsákkal együtt)
- egyedi alumínium sátorrúd megoldás

 


 

Hogy az eső se állja utamat, az AgrAlfa egy jól látható esőkabáttal ajándékozott meg:

 


 

Bár olyan SPD-ben tekerek, amiben már kényelmes a gyaloglás is, a komolyabb gyalogtúrákhoz mégiscsak kényelmesebb ez a Five Ten - Camp Four túracipő a TREXPERT túrabolttól, amelyben még egy Via Ferrata sem rémísztene el!

A Camp Four egyike a legkedveltebb Five Ten cipőknek, mivel masszív megjelenése ellenére nagyon kényelmes és könnyű, ezért mindennapi használatra is kiváló (ráadásul a talpa nem csak tapad, hanem kopásálló a betonon is).

A Mount Blanc-ra viszont ebben mégsem mehetek fel, 2012-ben ezért szintén tőlük vásároltam egy Trezeta Tiwanaku Pro túrabakancsot, amely teljesen vízálló, masszív felépítésű. A kopásállóságot körben bőr, orrán gumi erősítés növeli. A Trezeta Nature Ventialtion technológiának köszönhetően jó szellőzést, állandó hőmérsékletet biztosít a lábadnak. Erősen bordázott talpa jól kapaszkodik a sáros talajon és nedves kövön is.

  • vízálló hasított bőr-textil felsőrész
  • műszálas, lélegző Waterstopper bélés
  • rázkódáscsillapító EVA köztestalp
  • kivehető, 4 mm vastag talpbetét
  • Természetes Szellőzés Technológia
  • Vibram® Rubin talp, 4 mm-es bordák

 


 

Saját magam támogattam meg ezzel az MSR benzinfőzővel. Nem csak benzinnel, hanem gyakorlatilag bármilyen folyékony üzemanyaggal üzemeltethető. Különlegessége a kettős szelep-rendszer, melynek segítségével finoman szabályozható láng. Kialakítása következtében a láng távol tartható a benzinpalacktól. Tábori körülmények közt is könnyen karbantartható.

- hatékony
- többféle üzemanyaggal is működik
- nagyon jól szabályozható láng
- széles edénytartó
- kicsire összehajtható
- könnyen karbantartható
- amerikai gyártmány

S hogy mindezt nagy szélben is be tudjam gyújtani a Primus Power Lighter jön segítségemre.

Szúrólánggal működő, nagy teljesítményű öngyújtó.
A magas nyomással kiáramló gáz keltette szúrólángot nagy szél sem képes eloltani.
Tömeg: 60 g
Méret: 80 x 50 x 20 mm
Lánghőmérséklet: 1300 °C

 


 

Remélhetőleg minél kevesebbszer lesz szükségem víztisztítóra. Mivel azonban már tapasztaltam előnyeit, az Acélfullánk segítségével magamnak is beszereztem egy Katadyn Combi-t.

 

 

 

Hatás: Eltávolítja a baktériumokat, protozoonokat, algákat, spórákat, vírusokat, üledéket és minden 0.2 mikronnál nagyobb lebegő részecskét.Csökkenti a vegyi- és radioaktív anyagok mennyiségét is.
Pórusméret: 0,2 micron = 0,0002 mm
Kapacitás: kb. 1 l/perc
Súly: 580 g 

Szűrő élettartam:
Kerámiaszűrő: 50.000 l vízminőségtől függően.
Aktív szénszűrő: 400 l

 


 

Ha már a főzésnél tartunk:

A MOUNTEX-nél vásároltam,egy különleges technológiával készült, könnyű, strapabíró különlegességet a Primustól. Az edények kemény, anodizált alumíniumból készültek, belső felszínükön több rétegű titánium bevonattal, amin nem ragad le az étel.

Az Primus LiTech Super Set tagjai: egy 1,7 L-es és egy 2,1 L-es edény, egy fedő, egy saját fogóval rendelkező serpenyő és egy edényfogó.
Az edénykészlet össztömege: mindössze 818 g!

 


 

Agydinamós USB töltő a Bike2USB-től:

Erre is nagyon vágytam. Amíg tekerek, tudom tölteni vele a kütyüimet (pl. a telefont, nyomkövetőt)...

Ehhez 2012-ben Toncsitól megvettem a túránkon használt napelemet:

 

 
- 20W
- 18V
- 1,14A

Ezt szintén a Bike2USB-vel használtam, azonban nemrég kaptam ajándékba egy regulátort. Így most már nem csak menet közben tudok tölteni!

 


 

Hogy miért is van szükségem a folyamatos áramellátásra?

A netbookkal és az okostelefonnal is tudok netezni, ha van ingyenes wi-fi. Azonban ahhoz, hogy minden este tudjak jelentkezni a "napi életjel"-ben, az Amazon Kindle 3G E-book Rider jön segítségemre! Valójában könyvolvasásra van kifejlesztve, de ahol van mobil térerő lefedettség, ott bizony működik az ingyenes 3G (vagy edge) szolgáltatása. Erről tudok e-maileket olvasni, twitterelni, vagy akár facebook-ozni. Természetesen nem egy tablet élmény, viszont könnyű és hihetetlenül jól bírja az akkumlátor (több hétig is akár), hiszen a grafit kijelző csupán akkor fogyaszt energiát, ha megváltozik a kijelző. Egy szó mint száz: szeretem :)


 

Végére hagytam a legizgalmasabb dolgot: ÉLŐ NYOMKÖVETÉS A CASON JÓVOLTÁBÓL!!!!

A CASON Mérnöki Zrt egy “DW 418 MXV – Personal security device“-el támogat. A könnyű kis doboz lényegében egy kis GPS-GPRS eszköz, a koordinátáimat elküldi egy központi szervernek, ami feldolgozza az adatokat, és ahonnan már színes-szagos formában lekérhetők az útvonalak, napi távok, átlagsebességek, aktuális helyzetem, és még sorolhatnánk. Ennek segítségével real time végigkövethetitek, mikor hol járok, mennyit haladtam...

 


 

Ráadásként, a kollégáimtól kaptam ajándékba, ezt az alapvető túlélési eszközöket tartalmazó csomagot, melyet Bear Grylls sem hagyna otthon! Remélem azért soha nem kell használnom...

- kés
- jelzősíp
- tűzgyújtó
- vízálló gyufa
- vatta pamacs (tűzgyújtáshoz)
- könnyű, ripstoppos vízálló cipzáras tasak
- Bear Grylls-féle túlélési útmutató

 


 

Még egy kis érdekesség:

Mivel környezettudatos túrára törekszem, az utam során tisztálkodásra a MOUNTEX-ben vásárolt Sea to Summit termékeit használtam.

A szivárgásmentes flakon csomagbarát, míg a foszfátmentes tartalom környezetbarát.